Letní aktivity

V letním období jsou Vítkovice ideálním výchozím bodem pro výlety do oblasti západních a středních Krkonoš. Místa jako Dvoračky, Rezek, Rovinka, Horní Mísečky, Zlaté návrší, jsou dostupná jak na kole, tak pěšky.

  • Pěší turistika: Vítkovice jsou ideálním výchozím bodem pro výlety po značených turistických trasách v Krkonoších.
  • Cyklistika: Pro cyklisty vede z Vítkovic hned několik cyklotras různých obtížností, vhodných jak pro rodiny, tak pro zkušené cyklisty. Pokud máte raději sjezdy z kopce, tak přímo v areálu Aldrov jsou vybudované přírodní traily s možností přepravy kol na čtyřsedačkové lanovce Prezidentský expres.
  • Odpočinek: Vyjma sportovních aktivit se můžete svést na koni v nedaleké farmě Hucul nebo využít wellness služby nabízené místními penziony a hotely.

 

Zimní aktivity

Vítkovice v Krkonoších jsou ideálním místem pro zimní dovolenou, kde si každý najde něco pro sebe, ať už jste rodina s dětmi, začátečník, nebo zkušený lyžař. V obci a jejím okolí je v zimní sezóně mnoho možností pro rekreaci a sportovní aktivity:

  • Skiareál Aldrov: Nachází se v nadmořské výšce 733 metrů a nabízí čtyřsedačkovou lanovku s červenou a modrou sjezdovkou. Areál má převýšení 135 metrů a je známý jako Prezidentský Express díky účasti prezidenta Václava Klause při jeho otevření. Aldrov je také domovem Šárky Záhrobské, mistryně světa ve slalomu.
  • Skiareál Vurmovka: Ideální pro rodiny s malými dětmi, nabízí přátelské prostředí a snadné sjezdovky.
  • Lyžařský areál Janova Hora: Nachází se v nadmořské výšce 750 metrů a nabízí tři vleky a čtyři sjezdové tratě, dětský vlek, snowtubing a snowpark.
  • Běžecké lyžování: V okolí penzionu se nacházejí upravované běžecké tratě a okruhy.

Tipy na výlety

Galerie

Recenze

Totální pohoda, krásné ubytovaní pro rodiny s dětmi.

Radek

Perfektní letní, turistická dovolená. Všechny pokoje čisté a velmi dobře vybavené.

Petra

Naprosto spokojená. Apartmán se vším vybavením. Z apartmánu výhled na sjezdovku Aldrov a pěšky cca 15 minut od apartmánů. Všem doporučuji. Super místo.

Véna

Vše skvělé, čisto a úžasná paní domácí, která dělá moc dobrou kávu. Nádherné místo, dokonalé ubytování, nejsme zde naposledy. Děkujeme.

Zuzana

Krásné ubytování, super vybavené, čisto, krásný výhled na ski areál Aldrov, příjemná paní majitelka.

Renata

Moc hezky zařízené apartmány, příjemní majitelé. Už podruhé jsme si jako skupina 5 rodin s dětmi pronajali celý dům přes léto a můžeme jen doporučit. Je k dispozici krb a udírna a spoustu vyžití pro děti. V kombinaci s nedalekým pivovarem Hendrych ve Vrchlabí ideální dovolená :-).

Martin

Copyright © 2024 - GDPR

Web vytvořil Michal Hančil